EXTRACURICULAR

Facultatea de Teatru și Televiziune oferă studenților teatrologi posibilitatea de a-și lărgi orizontul cultural și profesional prin programe extracuriculare organizate fie de către facultate, fie împreună cu instituții partenere.

 

TABĂRA DE DRAMATURGIA COTIDIANULUI

>>>pagina programului<<<

Dramaturgia cotidianului este un program interdisciplinar care funcționează din 2004 și se adresează tinerilor care doresc să dezvolte proiecte de creație în domeniul teatrului, filmului și literaturii ficționale sau nonficționale.

Alături de publicaţii şi conferinţe, unele dintre cele mai vizibile elemente ale proiectului sînt, fără îndoială, Tabăra de Dramaturgia Cotidianului, organizată anual în luna august, dar şi tradiţionalele întîlniri cu publicul în cadrul serilor Everyday Drama.

logoREDACȚIA ELIBERART

>>>www.eliberart.ro<<<

Demarată ca un experiment de educație democratică și auto-determinare, revista online Eliberart oferă studenților teatrologi și filmologi o platformă deschisă și liberă de manifestare a gândirii și atitudinii critice în raport cu fenomenul artistic.

În același timp, ea servește și drept redacție-școală, studenții asumându-și inclusiv funcțiile de coordonare și dezvoltându-și împreună, într-un mediu concret, stilul și scriitura jurnalistică.

FESTIVALURI DE TEATRU


A devenit deja o tradiție ca studenții teatrologi să participe, anual, la Festivalul Internațional de teatru pentru studenți Spot din Carei sau la Festivalul multicultural Fără bariere din Satu Mare.

În cadrul acestor manifestări, teatrologii scriu cronici de teatru, realizează interviuri și coordonează revistele festivalurilor.