ȘCOALA DE VARĂ

Tabăra de Dramaturgia Cotidianului
8-17 iulie 2016,
Centrul de Agrement Baru-Mare al Universității Babeș-Bolyai

DSC_7494

Facultatea de Teatru și Televiziune organizează în perioada 8-17 iulie 2016 a douăsprezecea ediție a Taberei de Dramatugia Cotidianului dedicată, de această dată, atât studenților, cât și liceenilor pasionați de teatru.

În cadrul celor zece zile de lucru intens vor avea loc ateliere de dramaturgie și scenaristică, publicistică teatrală și antreprenoriat cultural, susținute de profesori ai Facultății de Teatru și Televizune. Participanții vor învăța să scrie piese de teatru, își vor dezvolta gândirea critică și capacitatea de a privi profesionist un spectacol și vor deprinde mecanismele producției teatrale.

Relevanţa programului Dramaturgia Cotidianului – deja confirmată în cei  11 ani de dezvoltare a sa în diverse locaţii (Băiuţ-Maramureş, Baia Mare, Tîrgu Jiu, Târgu Mureş, Brașov sau Iași) – s-a bazat și se bazează pe caracterul ei interdisciplinar, experimental şi polistratificat, în care cercetarea antropologica şi de mentalităţi se extinde în creaţii aristice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje). Programul se bucură de o recunoaștere națională și internațională fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar producțiile participanților la tabără fiind puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții de prestigiu.

Proiectul din acest an este deschis, pe bază de competiție, pentru prima dată și elevilor de liceu, nu doar studenților.

 

Cei interesați pot trimite la adresa contact@teatrologie.ro până la data de 1 iunie 2016 următoarele:

1.Scrisoare de motivație (max. 1 pagină).

2.Un eseu în care să  argumenteze necesitatea teatrului în societatea românească contemporană, sau o cronică la spectacolul de teatru preferat, sau o piesa de teatru originală (se acceptă și un fragment de piesă).

3.Formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de >>>AICI<<<.

 

Programul este susținut de către Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Calendarul evenimentului

1 martie – 1 iunie    Depunerea dosarelor
1 iunie – 6 iunie  
 Evaluarea dosarelor
7 iunie     
Afișarea rezultatelor
7 iunie – 20 iunie  
 Confirmarea locurilor
8 iulie – 17 iulie  
 Desfășurarea taberei

Pentru mai multe informații scrieți-ne pe adresa contact@teatrologie.ro  sau sunați-ne la numărul de telefon 0264-450.155.