TABARA 2017

Tabăra de Dramaturgia Cotidianului

la a treisprezecea ediție

>>> SELECTIA PARTICIPANTILOR <<<

af_tabara

 

Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează, în perioada 21-31 august 2017, a treisprezecea ediție a Taberei de Dramaturgia Cotidianului destinată elevilor de liceu și studenților.

Pe parcursul celor zece zile, participanții vor deprinde, prin ateliere susținute de către profesori ai Facultății, meșteșugul scrierii de piese de teatru și scenarii de film, își vor dezvolta abilitățile de gândire critică, capacitatea de a privi „profesionist” un spectacol de teatru, vor învăța să scrie cronici dramatice și se vor familiariza cu bazele antreprenoriatului cultural.

În cei doisprezece ani de dezvoltare în diferite locații (Băiuţ-Maramureş, Baia Mare, Tîrgu Jiu, Târgu Mureş, Brașov, Arcalia, Iași sau Baru Mare) programul Dramaturgia Cotidianului și-a demonstrat utilitatea și relevanța, bazate pe caracterul său dinamic, interdisciplinar și experimental, devenind un adevărat incubator pentru mulți dintre dramaturgii, jurnaliștii și oamenii de teatru ai tinerei generații. Programul se bucură de o recunoaștere națională și internațională fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar producțiile participanților la tabără fiind puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții de prestigiu.

Ediția din 2017 este deschisă, pe bază de competiție, elevilor de liceu și proaspeților absolvenți de liceu.

Cazarea și masa participanților vor fi asigurate la Complexul Baru-Mare al Universității Babeș-Bolyai. Taxa de participare este de 350 lei.

 

Cei interesați pot trimite la adresa contact@teatrologie.ro până la data de 1 iunie 2017 următoarele:

 

1.Scrisoare de motivație (max. 1 pagină).

2.Un eseu în care să  argumenteze necesitatea teatrului în societatea românească contemporană, o cronică la spectacolul de teatru preferat sau o piesa de teatru originală (se acceptă și un fragment de piesă).

3.Formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de >>>AICI<<<.